19:00

BK Olympic U21

Referat: AIF Barrikaden - BK Olympic U21

Startelvan: Mikael – Jimmy, Johan S, Naim, Adam – Majed, Vasilis, Johan E, Yassine – Joel, Anders

Avbytare var Maksym och Linus som båda kom in efter 30 min som höger yttermittfältare, resp. innermittfältare och spelade på dessa platser resten av matchen och Olle och Henke som båda kom in i pausen och spelade hela andra halvlek som anfallare resp. mittback.

Eftersom referenten inte var där baserar sig följande referat på vad främst tränare Andy men också vissa spelare berättat om matchen.

Till att börja med bör nämnas att det inte var svårt att förstå att våra motståndare tidigare gjort väldigt fina resultat med seger mot Halmstad BK:s U-lag som den allra största meriten. De var snabba, starka, spelskickliga och samtränade. De höll bollen väldigt bra inom laget och gjorde i stort sett inga felpass alls. Vi fick därför jaga boll väldigt mycket under hela matchen men när vi väl erövrade bollen och kunde gå till anfall var vi ofta farliga.

När de trots stort spelövertag redan från start, med många avslut, rätt många halvchanser, men ingen riktigt het så långt, inte lyckades få hål på oss började de bli uppenbart frustrerade och en aning uppgivna och efter 25-35 min började också vi skapa en del och efter c:a 35 min (?) tog vi faktiskt ledningen efter ett fint anfall som avslutades med att Maksym slog en passning till Jimmy som drog till med ett distinkt skott i närmsta hörnet och därmed överraskade målvakten. Den här rollen som en då och då mycket offensiv högerback kanske han nu snart accepterar som sin?. I samma veva hade Anders ett skott i ribban/stolpen (Andy var osäker på vilket, plats för klargörande av någon här).

I andra halvlek anföll Olympic med fler spelare vilket gjorde att vi fick slita enormt mycket defensivt särskilt som de började slå mycket fler djupledspassningar. Mikael fick göra ett par bra räddningar varav en riktigt bra reflexräddning på ett frilägesavslut. Samtidigt innebar naturligtvis deras allt intensivare jakt på ett kvitteringsmål att vi fick massor med kontringslägen och det var också på ett sådant som vi definitivt avgjorde matchen när det bara återstod några få minuter. Det var Vasilis som slog ett fint inlägg från vänsterkanten som Maksym ”pricksköt” med en nick.

Totalt sett var Olympic nästan under hela matchen det spelförande laget och det var också de som om man bortser från våra mål hade de bästa målchanserna i matchen. Vi hade utöver målen ett antal halvchanser men inte mycket mer.

En väldigt nyttig match för oss. Vi är inte så vana att möta lag med deras kvalitéer och att sedan slå dem är förstås grädde på moset. De hade mycket fina meriter; oavgjort mot div 4-laget Limhamns FF:s A-lag och än mer den ovannämnda imponerande vinsten över Halmstad BK:s U-lag.